joi, 2 iulie 2009

Vine vara, bine-mi pare...


n-am parale-n buzunare! Cam aşa suna o binecunoscută melodie a formaţiei Parlament de acum câţiva ani. Ironia sorţii este că, odată cu criza mult prea târziu conştientizată de însuşi Traian Băsescu, mulţi dintre români pot fredona acest refren, în cunoştinţă de cauză. Dar cum românul este inventiv din cale-a afară şi pus pe amăgit trecutul, prezentul şi viitorul, îşi face vacanţa cu cât are în chimir.
Mai zilele trecute era un reportaj la Realitatea TV în care se prezentau diferite familii de români plecaţi în vacanţă care cu ce aveau. Pentru cei mai tineri, vacanţă ideală pentru buznarul lor este cea petrecută în cort, pe plajă, de preferat la Vama Veche. Chiar dacă nu mai este ce-a fost odată, Vama îi atrage pe tinerii studenţi şi din alte motive decât cel boem. Îţi poţi petrece liniştit chiar şi o lună pe litoral cu un salariu mediu pe economie.
În afară de această variantă mai este şi cea a vacanţelor la preţ redus, cuprinse în diferite programe iniţiate de FPTR (Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc), Asociaţia Litoral şi ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România). Acestea sunt în derulare şi anul acesta, dar perioadele lor sunt, normal, în extra-sezon, parcă pentru a le mai aduce un plus de profit lanţurilor hoteliere. Nimic de zis, vremea acum e caldă până în octombrie, începând din mai, dar perioada în care oamenii îşi iau concediu nu e nici mai, nici spetembrie.
Vacanţa petrecută în cort se poate desfăşura şi la munte, dar acolo trebuie avut mare grijă cu urşii, ploile şi alunecările de teren din ce în ce mai frecvente.
Oriunde v-aţi petrece vacanţa, luaţi-vă alături pe cineva drag, prietenii, familia, pentru ca distracţia să fie şi mai mare!

O vară frumoasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu